«Αποχωρεί» από τρία αεροδρόμια η Olympic Air
22-08-2013 13:46
Μετά τους προορισμούς του εξωτερικού, ακολουθούν και του εσωτερικού. Τέλος εποχής από το φθινόπωρο για την Olympic Air και τα δρομολόγια που έκανε ο… απόγονος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακόπτει από τις 30 Σεπτεμβρίου το δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος και από τις 14 Οκτωβρίου το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το Αθήνα - Ηράκλειο.
Συνολικά εξακολουθεί να έχει 37 προορισμούς, εκ των οποίων οι 5 στο εξωτερικό (Βουκουρέστι, Βελιγράδι, Σόφια, Τίρανα και Κωνσταντινούπολη) και οι 32 στο εσωτερικό, κυρίως άγονες γραμμές.
Παράλληλα, η εταιρεία έχει μειώσει και στο μισό τον στόλο της, καθώς ενώ τον Οκτώβριο του 2009 πετούσαν 32 αεροσκάφη, σήμερα ο στόλος διαθέτει μόνο 16, ενώ τον περασμένο Μάιο έκλεισε και την τεχνική βάση, Olympic Engineering.
Επίσης, το 2012 πραγματοποιούσε περίπου 150 πτήσεις την ημέρα, ενώ την περασμένη χρονιά μετέφερε συνολικά 2,9 εκατομμύρια επιβάτες, εκ των οποίων τα 2,3 εκατομμύρια διακινήθηκαν μέσω του εσωτερικού δικτύου.
Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων, επιβάτες αλλα και κάτοικοι της περιφέρειας τις χαρακτηρίζουν υψηλές. Στελέχη των αεροπορικών εταιρειών απαντούν ότι «τα υψηλά τέλη του αεροδρομίου της Αθήνας απαγορεύουν τις μειώσεις».
Η Olympic Air από το 2009 πουλήθηκε στον Όμιλο MIG έναντι 177,2 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνικής βάσης και επίγειας εξυπηρέτησης) από το ελληνικό Δημόσιο.
Βάσει του σχεδίου που είχε παρουσιαστεί το 2009 η Olympic Air θα απασχολούσε περισσότερους από 4.000 εργαζομένους ενώ σήμερα δουλεύουν περίπου 750 άτομα από 939 στα τέλη του 2011. Βελτιωμένα, κυρίως εξαιτίας των περικοπών, ήταν το 2012 τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, καθώς οι ζημιές της μειώθηκαν στα 8,6 εκατ. από 37,6 εκατ. το 2011, αν και ο κύκλος εργασιών μειώθηκε στα 216 από 240 εκατομμύρια ευρώ. Η φετινή κερδοφορία ίσως την «κρατήσει» στον αέρα ως μία μικρότερη εταιρεία.